Thuuz Maguey Mesh Bag Natural Small

Artikel 7 van 8
€ 47,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Gooi de plastic zak aan de kant en ga milieuvriendelijk met deze lichtgewicht Maguey Bag die zowel duurzaam als tijdloos is. 

De Thuuz Maguey Bag wordt in het zuiden van Mexico gemaakt. Het vervaardigen van deze traditionele tassen is ongelooflijk arbeidsintensief. De maguey plantaardige vezel wordt gestript van het agaveblad met een machete, gesponnen tot koord op de dij van de vakman, vervolgens deskundig geweven met de hand met behulp van een traditionele techniek die van generatie op generatie is doorgegeven.

Deze tassen worden doorgaans gemaakt door een oudere generatie ambachtslieden, die aan de tassen werken terwijl ze hun vee hoeden om extra inkomsten te genereren. De jongere generatie heeft deze kunst helaas niet omarmt, wat het steeds lastiger maakt om deze unieke tassen bij de bron te verkrijgen.

De tas is afgewerkt met een verstelbare handgesneden lederen band en heeft een fijne maasweving. 

Het is raadzaam om de lederen band te behandelen met een impregneerspray zodat deze beschermd is tegen vuil en water. Inscheuren van het leer kan voorkomen worden door de band in te vetten. Dit kan met een kleurloze schoencrème.

Specificatie Omschrijving
Kleur Naturel
Afmetingen ± 35x35 cm
Materiaal 100% natuurlijk handgeweven licht Maguey, verstelbaar lederen band
© 2013 - 2024 thuuz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel