Laatste item

Umemi Turk's Head Notknot kussen Turquoise

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 116,00 € 59,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

UITGAAND ...
Alle kussens van UMEMI zijn uitgaand, omdat deze kussens niet meer geproduceerd worden. Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir de ontwerpster achter UMEMI is een samenwerking aangegaan met Design House Stockholm. Zij produceren nu onder hun label de Turk's head in 6 andere kleuren.

De versies bij thuuz.nl in de webshop, zijn de laatste originele exemplaren die zij zelf heeft gemaakt en geknoopt.
OP = daarom ook echt OP


Dit gebreide knoopkussen is een echte eye-catcher op je bank. De Notknot is een gebreide kussen serie die een elegante en uitvergrote weergave is van de traditionele gebonden knoop. Elk type Notknot kussen heeft zijn eigen oorsprong. Turk’s Head is een internationale padvinders knoop en Good Luck is een Chinese decoratieve knoop. Gemaakt in IJsland.

Ragnheiður Ösp raakt geïnspireerd door de diverse knopen en wilde zien wat het veranderen van formaat en materiaal met de knopen zou doen. De stevige en strakke knopen veranderde in zachte  en ‘gezellige’ knopen. De wollen cilinders worden met de machine gebreid, waarna ze met de hand gevuld en geknoopt worden.

Was advies:
De beste manier om het kussen te wassen is in een badkuip of andere grote bak. Voeg koud water toe en leg het kussen erin. Was het kussen met wat shampoo en conditioner of gebruik wat wol wasmiddel.
Daarna is het mogelijk hem in de wasmachine te stoppen en te laten draaien op koud spoelen op het wol-programma en een beetje droog te laten draaien (Tip: laat de wasmachine daarvoor een programma leeg draaien, hierdoor worden de laatst achtergebleven wasmiddelen verwijderd. Deze resten kunnen eventueel een reactie geven op de wol, zoals pluizen).
Laat hem daarna plat drogen, het kan een aantal dagen duren, voordat hij volledig droog is.

NOTE: Gebruik geen warm of heet water en stop hem niet in de droger. Dit zorgt voor het krimpen van de wol. 

Specificatie Omschrijving
Kleur Turquoise
Afmetingen Ø ±40cm
Materiaal IJslands wol, acryl kussenvulling
© 2013 - 2021 thuuz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel